Pēc ilgām un ļoti dusmīgām debatēm “Latvijas” Pasts nācis klajā ar nepatīkamu vēsti visiem iedzīvotājiem

Samazinoties iedzīvotāju skaitam lauku apvidos, samazinās pieprasījums pēc daudziem pakalpojumiem. “Tāpat kā daudzas organizācijas, arī “Latvijas Pasts” nemitīgi meklē veidus, kā uzlabot savu darbību, kas bieži vien ir saistīts ar nodaļu slēgšanu, darba laika korekcijām un ar piedāvātajiem pakalpojumiem saistīto maksu palielināšanu.

“Latvijas pasta” lēmums no 1.jūlija ieviest abonēšanas maksu par piekļuvi preses izdevumiem savā mājaslapā reģionālajā presē izskanējis ar izdevēju neapmierinātību. Šīs jaunās maksas dēļ ir palielinājušās laikrakstu izmaksas, padarot tās mazāk pieejamas lasītājiem. Iepriekš šis pakalpojums tika sniegts bez maksas.

Latvijas pasta ir stingri apņēmusies darboties tā, lai zaudējumi tiktu samazināti līdz minimumam. Lai sasniegtu šo mērķi, organizācija aktīvi pēta dažādas stratēģijas, lai optimizētu savu darbību un radītu ienesīgus rezultātus.

Nodevas ieviešanas iemeslu noskaidroja valsts akciju sabiedrības “Latvijas pasts” Komercvadības departamenta direktors Mārtiņš Liepiņš. Viņš skaidroja, ka ar interneta kanāla uzturēšanu saistīti dažādi izdevumi, tostarp mājas lapas uzturēšanas un klientu zvanu apkalpošanas izmaksas klientu centrā. Turklāt sistēmu izstrāde rada arī izmaksas, un, lai šos izdevumus kompensētu, ir nepieciešams gūt ieņēmumus.

Lasi vēl : Visu Latviju satricinājusi milzu Traģēdija! Mūžībā devusies ļoti labi atpazīstama sieviete

Pēc vietējo mediju kritikas “Latvijas pasts” nolēmis pazemināt preses relīžu abonēšanas maksu viņu mājaslapā. Maksa samazināta no trim eiro līdz 1,2 eiro.

Ir svarīgi atzīmēt, ka piedāvātā samazinātā maksa pašlaik tiek uzskatīta par īstermiņa risinājumu. Tuvākajā laikā uzņēmuma pārstāvji tiksies ar izdevējiem un to asociācijām, lai apkopotu viņu perspektīvas un noteiktu turpmākās darbības.

Formulējot lēmumus, esam ņēmuši vērā dažādas perspektīvas un atsauksmes. Tas ietver ieklausīšanos tirgū, mūsu klientu ieguldījumu un mūsu partneru izdevēju un tos pārstāvošo asociāciju viedokļu ņemšanu vērā. Mēs apzināmies pausto neapmierinātību par mūsu ieviesto tarifu.

Liepiņš pieļāva: “Šā rezultāta dēļ esam veikuši tarifa precizējumus.

Pēc sabiedrības pretreakcijām par abonēšanas maksas ieviešanu “Latvijas pasts” pieņēma lēmumu maksu samazināt no trim eiro līdz 1,20 eiro. Reaģējot uz to, atsevišķi izdevumi, piemēram, “Druva”, uzņēmās iniciatīvu sniegt šo pakalpojumu tieši saviem lasītājiem.

Augusta mēnesī vietējām mediju organizācijām ir jānoslēdz līgums ar “Latvijas pasta” par piegāžu organizēšanu nākamajam gadam.

Ik gadu, augustam tuvojoties vai īsi pirms tā, pasts ievieš jaunas iniciatīvas un nepavada tās ar brīdinājumiem un ultimātiem.

You may also like...