Swedbank nākusi klajā ar ļoti baisu ziņu! No 1. Augusta tas skars pilnīgi visus iedzīvotājus

Šī notikuma rašanās neapšaubāmi negatīvi ietekmēs cilvēkus visās jomās, un ir obligāti jāatzīst, ka šāds biežums nebūt nav parasts. Tikai pirms dažām dienām parādījās satraucošas ziņas, un to sekas izjutīs praktiski visi. Šķiet, ka situācija ir saasinājusies, pārsniedzot sākotnēji paredzēto, pārkāpjot cerības uz ātru risinājumu. Šķiet, ka līdz šim ir bijusi kolektīva nevērība pret attiecīgā jautājuma patieso būtību. Kā gan tas vispār varēja notikt un, kas tad cilvēkus īsti tālāk sagaida?

Banku iestādes ir nākušas klajā ar publisku paziņojumu par gaidāmajām izmaiņām savā politikā. Sākot ar 1.augustu, “Swedbank” īstenos termiņnoguldījumu likmes paaugstināšanu. Taču pagaidiet, jo tas nebūt nav viss!

Kā teikts bankas oficiālajā paziņojumā, procentu likme termiņnoguldījumiem tiks paaugstināta par 0,25 procentpunktiem visos termiņos. Šī korekcija būs piemērojama gan individuālajiem klientiem, gan citiem institucionālajiem klientiem. Līdz ar to procentu likme uz viena gada termiņu tiks paaugstināta līdz 3,75%. Šīs izmaiņas ir diezgan nozīmīgas. Taču arī šajā gadījumā, ar to nekas nebeidzas!

Procentu likmes tiks paaugstinātas gan korporatīvajiem klientiem, gan individuālajiem kredītņēmējiem. Karīna Kulberga, kas vada Swedbank Personīgo apkalpošanas nodaļu, norāda, ka šis procentu likmju pieaugums motivē cilvēkus izpētīt dažādas iespējas noguldījumiem. Līdz ar to arvien vairāk cilvēku izvēlas neglabāt savu naudu standarta norēķinu kontā, bet gan meklē iespējas gūt no tā ienākumus.

Kā liecina bankas paziņojums, “Swedbank” kopš pagājušā gada rudens konsekventi paaugstinājusi likmes noguldījumiem, bet no šī gada sākuma – krājkontiem. Šobrīd gada procentu likme šim konkrētajam uzkrājumu instrumentam ir 2,2%.

Saskaņā ar bankas ziņojumu būtiski ir pieaudzis gan operatīvo termiņnoguldījumu līgumu apjoms, gan vērtība. Konkrēti, aktīvo termiņnoguldījumu līgumu skaits kopš gada sākuma ir pieaudzis divas reizes. Turklāt termiņnoguldījumu kopsumma ir ievērojami palielinājusies par 170 miljoniem eiro, vairāk nekā trīs reizes pārsniedzot sākotnējo apjomu.

Pamatojoties uz bankas sniegtajiem datiem, redzams, ka primārā termiņnoguldījumu izmantošana gan daudzuma, gan vērtības ziņā ir klientiem vecumā no 65 gadiem, sākot ar šī gada jūniju. Pēc tam nākamais lielākais lietojums ir no klientiem vecumā no 51 līdz 64 gadiem, bet trešajā vietā ierindojas klienti vecumā no 36 līdz 50 gadiem. Savukārt visievērojamākais gan līgumu skaita, gan noguldīto summu pieaugums ir vērojams klientiem vecumā no 22 līdz 25 gadiem. Turklāt lielākais pieaugums vērojams starp klientiem vecumā no 26 līdz 35 gadiem.

Demogrāfiskā grupa, kas Rājrīkas reģionā piedzīvojusi vislielāko noguldījumu kopsummas un aktīvo līgumu skaita pieaugumu, ir jaunākā vecuma grupa, īpaši šajā apvidū dzīvojošie cilvēki vecumā no 16 līdz 18 gadiem.

Runājot par resursiem, Swedbank ieņem ievērojamākās finanšu institūcijas vietu Latvijā.

You may also like...