Viņi jau zināja par gaidāmo un kliedza pirms tas notika! Zinātnieks pastāsta par “Titāns” pēdējo minūti

18. jūnijā batiskafa “Titāni” ekipāža nokļuva bēdīgā situācijā, nogrimstot netālu no slavenā “Titānika” vraka. Pagāja tikai minūte pirms liktenīgā sprādziena, kad viņi apzinājās nenovēršamus draudus viņu dzīvībai. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar Spānijas zemūdeņu eksperta Hosē Luisa Martinsa atklājumiem, kurš ir rūpīgi dokumentējis visaptverošu katastrofas laika grafiku. Mēs iedziļināsimies šī cienījamā zinātnieka izdarītajos secinājumos.

Pasažieriem saprotot, tika noteikts “Titāna” liktenis.Pēc spāņu speciālista Hosē Luisa Martina teiktā, viņš uzskata, ka batiskafā noticis strāvas padeves pārtraukums. Ja tas patiešām notiktu, Martins apgalvo, ka zemūdenes dzinējs būtu pilnībā apstājies, kā rezultātā navigācijas sistēmas vairs nereaģētu uz kapteiņa norādījumiem.

Pēc zinātnieka pieņēmuma, batiskafa atteice notikusi 1,7 kilometru dziļumā zem virsmas, savukārt “Titāns” piedzīvoja sprādzienu lielākā – 2,6 kilometru dziļumā. Eksperts pārbauda, ​​ka pēkšņā nolaišanās avārijas situācijā ilga aptuveni vienu minūti, kuras laikā ekipāža uzzināja par tās nenovēršamo iestāšanos.

Pretēji plaši izplatītajam uzskatam, šis konkrētais pārsūtīšana apstrīd ideju, ka Titāna apkalpes bojāeja bija tūlītēja.

Kuģa “Titāniks” krišana
Pēc speciālista teiktā, batiskafs pēc negadījuma nekavējoties apgāzās ap savu asi. Martins norāda: “Titāns mainīja savu orientāciju un sāka nolaisties vertikāli, atgādinot bultas trajektoriju.” Domājams, ka šis notikums noticis, negadījuma laikā pie loga sakrājoties pasažieriem, vērojot notikumus ārā.

Tiklīdz zemūdenes dzinēji pārstāja darboties, pasažieru kopējais svars, kas bija aptuveni 400 kg, izjauca batiskafa līdzsvaru, kā rezultātā tas apgāzās un nolaidās.

Kādas emocijas piedzīvoja pasažieri, krītot lejup?

Pēc spāņu speciālista teiktā, konkrētajā brīdī uz kuģa esošās personas piedzīvoja pēkšņu stabilitātes zudumu un bija spiestas izmisīgi reaģēt. Šī reakcija ietvēra kliegšanu, iesaistīšanos fiziskās nesaskaņās un centienus atgūt līdzsvaru pie loga.

Dziļumā, kur nevarēja iekļūt dabiskā gaisma, strāvas padeve jau bija atslēgta. Līdz ar to notikumi, kas risinājās, visticamāk, notika pilnīgā tumsā.

Kādas emocijas piedzīvoja pasažieri, nokāpjot?

Šajā konkrētajā brīdī pasažieri uz kuģa piedzīvoja pēkšņu stabilitātes zudumu, liekot viņiem gāzties uz iluminatoru. Baiļu un dezorientācijas pārņemti, viņi ķērās pie izmisīgiem pasākumiem, piemēram, kliegšanas, iesaistīšanās fiziskās nesaskaņās, mēģinot atgūt līdzsvaru.

Strāvas avots jau bija deaktivizēts, un tā kā dabiskais apgaismojums nesasniedza dziļumu, var secināt, ka notikumi risinājās pilnīgā neskaidrībā.

Tieši tajā mirklī viņi kolektīvi aptvēra gaidāmās bailes, kas viņus gaidīja pilnīgā tumsā. Speciālists stāsta par mokošo katastrofu, milzīgais šausmu, šausmu un ciešanu apjoms, kas piesātināja atmosfēru.

Kapteiņa drosmīgie centieni izglābt grimstošo kuģi

Krīzes brīdī, kad kuģis strauji nolaidās un pasažierus pārņēma šausmas, spāņu speciālists izvirza hipotēzi, ka Stoktons Rašs, ekspedīcijas kapteinis un vadītājs, pielicis pūles, lai novērstu bēdīgos apstākļus un ātri iedarbinātu avārijas sviru.
Veiksmīga iznākuma gadījumā kuģis atbrīvotu ievērojamus priekšmetus, kas ļautu batiskafam uzsākt augšupcelšanos. Tomēr šķiet, ka kapteinis vai nu haotiskajā tumsā un kņadā nevarēja aizsniegt sviru, vai arī viņam bija traucēts rīkoties.

You may also like...