Jūrā vienlaikus noslīkt 3 cilvēki! Viens no viņiem saderinājies un krastā palika dzīvesbiedre ar bērnu

Pēdējo dienu laikā Latviju pāršalca satraucoša ziņa par atpūtnieku pieplūdumu sestdien Carnikavas pludmalē. Lai gan sākotnēji jūra izskatījās mierīgi, vēlāk tika atklāts, ka gar piekrasti plosās nāvīgas straumes, radot ievērojamu apdraudējumu peldētājiem. Šajā specifiskajā Rīgas jūras līča posmā relaksāciju meklēja daudzi cilvēki, tostarp draugi Armands Osiņš un Oskars Zālītis un viņu ģimenes. Tomēr viss pārvērtās par ļaunāko dzīves murgu.

Aptuveni pulksten 17:25 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ietvaros atskanēja caururbjošs trauksmes zvans. Sniegtā informācija liecināja, ka četru cilvēku grupa jūrā iestrēguši un nav spējuši tikt atpakaļ krastā bez palīdzības. Konkrēti, tika novēroti divi jauni vīrieši, kas izmisīgi cīnījās ar spēcīgo ūdens straumi. To visu redzēja, tostarp viņu tuvinieki un bērns, bija liecinieki šai nepatīkamajai pieredzei. Neoficiāli ziņojumi liecina, ka sieviete vārdā Jūlija drosmīgi mēģināja palīdzēt abiem vīriešiem, taču traģiski piemeklēja tādu pašu likteni viņas ģimenes priekšā.

“Tas ir vienkārši kaut kāds kosmoss! Atklāti sakot, ir informācija, kas liecina, ka attiecīgās personas bija pilnīgi skaidrā, pat bez alkohola pēdām. Viņu prāta stāvoklis bija kristāldzidrs. Tomēr nav izprotamas lietas par šo mistisko straumi,» presei sacīja Bauskas novada jauniešus esošais eksperts Gints Jankovskis. Īsā laika sprīdī Carnikavas pludmalē traģiski tika zaudētas trīs cilvēku dzīvības. Mirstīgās atliekas izvilkuši paši atpūtnieki. Pēc tam mediķi tikai apstiprinājuši personas nāvi.

Diemžēl straumes un viļņu lielums izrādījās spēcīgāks. Neskatoties uz to, viņiem bija labas peldēšanas prasmes un izcils atlētisms,” norāda bojāgājušā tuvs paziņa Leonards. “Viens no cilvēkiem ir dzimis 1994. gadā, bet otrs dzimis 1996. gadā. Sirds sāpes papildina arī viņu ģimenes locekļi, kuri bija klāt incidenta laikā. Turklāt viens no viņiem bija saderināts un jau bija izveidojis ģimeni. Skumjas vēl vairāk pastiprina fakts, ka Ādažu novada domes radītā šķēršļa dēļ ātrā palīdzība viņus nevarēja sasniegt. Domājams, ka šis pasākums tika īstenots, lai atturētu transportlīdzekļu plūšanu uz vietām, kur to nedrīkst.

Lasi vēl : Atklātībā nākušas baisas un iepriekš nezināmas detaļas par Justīnes slēpto atrašanas vietu

Hokeja federācijā ievērojamais tiesnesis Oskars Zālītis aktīvi darbojās Entuziastu hokeja līgā un tika nodarbināts Daugavas ledus hallē. Jāatzīmē, ka amatieru hokeja komandas “HK Patriots” dalībnieks Oskars Zālītis ar prieku atmiņā palicis kā optimistiska un dzīvespriecīga personība.

Kā vēsta mediji, sieviete, kura it kā izrādīja drosmi, ātri ejot palīgā briesmās nonākušajiem vīriešiem, tika nodarbināta Food Union. Tikai dažas dienas iepriekš viņa sociālajos tīklos dalījās ar video, kurā redzams saldējuma ražošanas process Rīgas piena kombinātā. Ir ļoti svarīgi ievērot piesardzību, iesaistoties peldēšanas aktivitātēs, un rūpīgi izvērtēt iespējamos apdraudējumus, kas saistīti ar nepazīstamām vietām un ūdeni kopumā.

You may also like...