Slimnīca Beidzot komentē situāciju par mirušā puisēna māti : “Atklājas noklusētais”

Kopš pēdējām dienām klīst ziņas par traģisko incidentu Rīgā. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) kopā ar mazo dēlu Kārli ilgāku laiku uzturējās dēla māmiņa vārdā Kristīne. Kārlis ārstējās no smaga onkoloģiska stāvokļa. Diemžēl nākamajā rītā Kristīne nepamodās; viņa neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes. Šis negaidītais notikums ir pamudinājis daudzus izmeklēt apstākļus, kas saistīti ar viņas pēkšņo nāvi.

Šī notikuma rašanās nekavējoties izraisīja daudzus jautājumus par tā cēloni un nozīmi. Cilvēkiem radās jautājums, kā kas tāds varēja vispār notikt? Par laimi, medijiem izdevās nodibināt saziņu ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, kur patiešām tika pārbaudīts, ka Kristīnes vīra Ivara Soma ģimenē noticis smags incidents. Tomēr šajā konkrētajā gadījumā Slimnīca atteicās sniegt jebkādus papildu komentārus. Šāds lēmums pieņemts saskaņā ar datu aizsardzības noteikumiem, kas liedz ārstiem izpaust konkrētas un visaptverošas detaļas.

BKUS Komunikācijas nodaļas vadītāja skaidri norādīja, ka visa slimnīca ir sēru stāvoklī līdzās ģimenei. Turklāt viņa uzsvēra slimnīcas apņemšanos sniegt atbalstu un palīdzību sērojošajiem tuviniekiem. Viņa arī norādīja, ka ir pagājis ārkārtīgi ilgs laiks, kopš šāds notikums ir noticis bērnu slimnīcā, un tas vēl vairāk vairo nepārvaramas skumjas, kas valda šajā situācijā.

Svarīgi atzīmēt, ka slimnīcai ir aizliegts sniegt papildu informāciju par situāciju, jo šobrīd tiek aprūpēts mazais Kārlis. Viņš pats drosmīgi cīnās ar savu veselības stāvokli. Šī traģiskā notikuma ietekme uz zēna labklājību joprojām nav zināma. Tomēr medicīnas speciālistiem ar likumu ir aizliegts dalīties ar jebkādu informāciju par šo jautājumu. Varbūt var nākt klajā līdzjūtīgas personas, kuras vēlas sniegt atbalstu jaunajam Kārlim, ja viņš patiešām atrodas slimnīcā viens.

Par šiem jautājumiem ir obligāti jāiesaistās sarunā ar bērna tēvu, kurš šobrīd ir zaudējis savu dzīvesbiedri. Ir ļoti svarīgi atzīt, ka mums ir darīšana ar hematoonkoloģijas nodaļu, un šajā nodaļā pastāvīga kustība ir pilnīgi nepieņemama. Tomēr paziņots, ka Ivara draugi un tuvinieki palīdz ar ziņām par medus tirgošanu un līdzekļu vākšanu. Tas ir skumjš notikums visiem.

Pašreizējā situācija rada lielas bažas, jo tā attiecas uz ģimenes finansiālo atbalstu. Tomēr visi pārējie jautājumi ir obligāti jārisina kā kolektīva vienība. Ir svarīgi atzīmēt, ka ir noteiktas detaļas, kuras nevar izpaust, tādējādi ierobežojot notikušā specifiku un to, kā tas izpaudās, izpaužot to tikai ģimenē. Izsakām jums patiesu līdzjūtību šajā grūtajā laikā.

You may also like...