Tieši pirms Dziesmu svētkiem, Latviju satricina izcilas Dziedātājas un komponistes pēkšņā nāve!

Ar milzīgām skumjām Jēkabpils novada pašvaldība paziņo, ka mūžībā aizgājusi izcilā kordiriģente, ilggadēja Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotāja un Jēkabpils Goda pilsone Skaidrīte Pugača. Šis nelaimīgais notikums notika 21. jūnijā, atstājot sabiedrību dziļi sarūgtinātu.

Jēkabpils pilsēta un tās apkārtnes novads ir zaudējuši vienu no saviem apdāvinātākajiem un ievērojamākajiem iedzīvotājiem. Vasaras saulgriežos, 21. jūnijā, pēc ilgstošas ​​slimības mūžībā aizgājusi cienījamā komponiste, kordiriģente, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas mūzikas skolotāja Skaidrīte Pugača. Jēkabpils novada pašvaldība ar ziņu par Pugačas aiziešanu mūžībā dalījās savā sociālo tīklu kontā Facebook, kur viņa arī tika atzīta par Jēkabpils Goda pilsoni.

Skaidrīte Pugača dzimusi muzikālā ģimenē 1955. gada 10. septembrī Jēkabpilī. Vecāki Nellija un Pēteris Strodi Skaidrītes muzikālās dotības ātri atpazina Krustpils apkaimē audzinot. Mācības sākusi Krustpils pamatskolā, vēlāk Jēkabpils 3. vidusskolā. Pabeidzot pēdējo, Skaidrīte tika uzņemta Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā bez iestājeksāmeniem, jo ​​dabiskā spēja uztvert absolūto skaņu augstumus ļāva viņai izcelties.

Pēc tam viņa pabeidza studijas Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijā.
Kopš 1981. gada Skaidrīte strādāja par mūzikas un klavierspēļu pasniedzēju Jēkabpils 1. vidusskolā, kas tagad pazīstama kā Jēkabpils Valsts ģimnāzija. Skolā viņa nostrādāja 37 gadus visas savas karjeras laikā. Demonstrējot augsta līmeņa atbildību un ētisku rīcību, viņa izpelnījās skolēnu un viņu vecāku apbrīnu un cieņu.

Lasi vēl : Atklājas noklusētais! Atklātībā nonāk Justīnes pamātes teiktais ko viņa pateica īsu brīdi pirms aizturēšanas

Klasē viņa izmantoja novatoriskas un kaislīgas mācīšanas metodes, vienlaikus izrādot sirsnīgu un empātisku izturēšanos. Ārpus klases viņa bija prieka, enerģijas un motivācijas avots saviem kolēģiem gan ikdienas, gan svētku apstākļos. Bez tam Skaidrīte ieguvusi maģistra grādu pedagoģijā un spējīgi ilgus gadus vadīja mūzikas skolotāju metodisko apvienību.

Skaidrītes ceļš mūzikā Jēkabpils kultūras namā 1979. gadā veda viņu satikt savu nākamo dzīvesbiedru Aivaru. Viņu kopīgais ceļš galu galā noveda pie abu meitu un dēla piedzimšanas. Ģimene būtu Skaidrītes pamats un motivācijas avots.

Skaidrīte un Aivars veidotu ievērojamu duetu, kas viens otram ir būtisks ne tikai personīgajā dzīvē, bet arī muzikālajos meklējumos.
Krustpils kultūras namā Skaidrīte arī bija nodarbināta. Sākot ar 1994. gadu, Skaidrīte daudz laika, pūļu un pieķeršanās veltīja senioru korim “Atvasara”. Šis koris ir guvis ievērojamus panākumus, tostarp ieguvis Grand Prix balvu Pasaules koru olimpiādē.

You may also like...