Kurš Patiesībā uzspridzināja Kahovkas HES? Īlons Masks satricina visu pasauli ar savu paziņojumu

“Twitter” īpašnieks un pasaules bagātākais cilvēks Elons Masks nesen retvītojis Takera Karlsona viedokli par Kahovkas HES sprādzienu. Karlsons, plaši pazīstamais galēji labējais ASV komentētājs ar prokremliskajiem uzskatiem, vainu uzveda uz pašiem ukraiņiem. Tomēr šeit gan uzreiz pievienojās arī Masks, jo viņam ir ļoti skaidrs domu gājiens, ko tad viņš vēlas pateikt pilnīgi visai plašajai pasaulei.

Karlsona argumentācija ir elementāra un nenozīmīga. Tas ir balstīts uz domu, ka jebkāda Krievijas prezidenta Vladimira Putina agresīva rīcība pret Ukrainu nebūtu Krievijas ekonomiskajās interesēs. Turklāt Karlsons norāda, ka Kahovkas HES bija Krievijas būve un tāpēc nebūtu piemērots mērķis.

Turklāt Karlsons apgalvo, ka atbildība par Krievijas gāzes vada Nord Stream sprādzienu ir tikai un vienīgi ukraiņiem. Turklāt Karlsons noniecina Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, attēlojot viņu kā bijušo komiķi, kurš tagad izmanto oligarhu varu un aktīvi vajā kristiešus.

Lai gan Elons Masks apgalvo, ka nodrošina platformu visām politiskajām balsīm, viņa atbalsts Kremļa ruporiem ir skaidrs. Takera Karlsona aizstāvība pret Krievijas propagandu ir mudinājusi viņu atbalstītājus, kuri pauž sajūsmu par iespēju iznīcināt HES netālu no Ukrainas galvaspilsētas Kijevas. Detonācija izraisītu katastrofālus postījumus un tūkstošiem nāves gadījumu.

Lasi vēl : Diemžēl, bet visu Latviju satricina ļoti slavenas sievietes pēkšņa nāve! “Tas notika tik pēkšņi”

Ņemot vērā Krievijas amatpersonu un propagandistu negodīguma vēsturi attiecībā uz Ukrainu, ir skaidrs, kurš ir atbildīgs par Kahovkas HES iznīcināšanu. Šīs personas ir melojušas par daudziem notikumiem, piemēram, Krimas aneksiju, lidmašīnas notriekšanu un karu Donbasā, ko ierosinājuši “traktori un ogļrači”.

Viņi arī devuši rīkojumu veikt triecienus civiliem objektiem un veikuši slaktiņus Bučā un citur. Vēl jo ironiskāk ir tas, ka tieši tie cilvēki, kas iestājušies par Ukrainas infrastruktūras, tostarp HES, TES, tiltu, ceļu un citu iznīcināšanu, tagad vaino ukraiņus Kahovkas HES iznīcināšanā. Viņi vairākkārt ir aicinājuši Ukrainu atstāt tumsā un iestrēgt 19. gadsimtā.

Un otrādi, daži propagandisti pauž vienkāršotu viedokli, ka Kahovkas HES sprādziens ir izdevīgs mūsu lietai, tāpēc tas tiek uzskatīts par labvēlīgu.

You may also like...