“Tagad Tas jau ir pieņemts!” Par Atvērtu alkohola pudeli mašīnā nāksies maksāt par 140 Eiro sodu

Lietuva ir valsts, kura tik tiešām ir ļoti plaši pazīstama ar ļoti stingriem noteikumiem, kas attiecas uz alkoholu. Šoreiz gan tika paziņoti vēl krietni stingrāki noteikumi, kas tik ieviesti ieviesti no 1. Jūnija, taču jau ir oficiāli pieņemti. Jāņem vērā, ka ziņojums nav nekāds joks, bet gan realitāte ar ko cilvēkiem tagad vajadzēs rēķināties. Šie konkrētie noteikumi skars arī tos Latvijas pilsoņus, kuri dosies uz Lietuvu. Jāņem vērā, ka sods par auto atvērtu alkohola pudeli sniegsies līdz 140 Eiro.

Šeit uzreiz jāņem vērā, ka sodu varēs piemērot pilnīgi jebkuram cilvēkam, kas atrodas mašīnā, ne tikai vadītajam. Negaidītās izmaiņas būs liels pārsteigums arī Latvijā esošajiem tūristiem, kas bieži dodas uz Lietuvu. Jāņem vērā, ka šeit mums tas neskar lielāko daļu, taču vienalga ir cilvēki, kuri dodas uz Lietuvu atpūsties un iepirkties, tāpēc ir lielā neizpratnē par pieņemtajiem lēmumiem.

Lietuvas mediji ziņo, ka Lietuvas Saeimas ir oficiāli devusi zaļo gaismo Administratīvo pārkāpumu protokolu sakarā. Grozījumi pilnībā ieviesīs smagus sodus par alkohola produktu neatbilstošu lietošanu, kā arī pārvadāšanu automašīnā Jāpiemin, ka sodi tik tiešām būs milzīgi.

Tieši sākot ar 1. Jūnija par alkoholisko dzērienu glabāšanu, lietošanu un pārvadāšanu atvērtā veidā tiks iekasēti ļoti bargi naudas sodi. Milzīgie izņēmumi ir transportlīdzekļi ar nodalītu salonu kā limuzīni. Iesākumā sods būs no 40 – 100 Eiro apmērā. Ja sods atkārtojas tad jau uzreiz līdz 140 Eiro.

Lasi vēl : Diemžēl, taču paziņotas skumjas ziņas Regīnas Devītes jeb labi zināmās “Zentas” dzīvē

Tas tiek darīts ar mērķi, lai izkaustu dzeršanu uz ceļu. Likumdošana aizliedz pārvadāt, glabāt un lietot atklāta tipa tarā. Taču esošie ierobežojumi ar to nebeidzas. Lietuvas parlaments uzsver, ka tas ir jauns sākums. Galīgais mērķis ir pilnībā izskaust dzeršanu uz ceļu.

Jāņem vērā, ka šo noteikumu ieviešana ir liels pārsteigums tūristiem, arī latviešiem, kuri dodas uz Lietuvu atpūsties, bet beigās var saskarties ar ļoti milzīgiem sodiem. Vai tik kaut ko tādu drīzumā neizdomās ieviest arī pašā Latvijā? Kādas ir Jūsu domas par šo esošo situāciju?

You may also like...