Prigožins nāk klajā ar ļoti baisu paziņojumu visai plašajai Pasaulei

Privātā militārā grupējuma “Vāgners” vadītājs Jevgeņijs Prigožins brīdinājis, ka gadījumā, ja Krievija turpinās klibot nostājā pret Ukrainu, tā var izraisīt jaunu “revolūciju”. Viņa skarbais Maskavas militārās sagatavošanas vērtējums varētu arī atklāt plaisas Krievijas prezidenta Vladimira Putina militārajā hierarhijā, ziņo cnn.com.

Jevgeņijs Prigožins intervijā ar Konstantīnu Dolgovu atzina, ka Maskavas karaspēks nav gatavs atvairīt Kijevai lojālos spēkus, pat ja tie šķērso Krievijas zemi.

Prigožins pauda pārliecību, ka Ukraina šobrīd lepojas ar vienu no visbriesmīgākajiem militārajiem spēkiem pasaulē. Viņš atzinīgi novērtēja Kijevas karaspēka organizāciju un apmācību, atzīmējot to izcilās izlūkošanas spējas. Turklāt viņš atzina viņu spēju ar līdzvērtīgām spējām prasmīgi vadīt dažādas militārās sistēmas neatkarīgi no tā, vai tās ir padomju vai NATO izcelsmes.

Grupas pret Putinu noskaņotu krievu ienākšana Belgorodas apgabalā ir pēdējais notikums, kas Krievijas ietekmīgos militāros analītiķus licis dusmīgiem un apmulsušiem. Prigožins dalījies savās pārdomās par šo lietu, norādot, ka Krievija nebūt nav gatava reaģēt uz šādiem notikumiem.

Lasi vēl : Naudiņa šīm zīmēm tecēs kā Upe! 4 Zīmes, kuras kļūs milzum Bagātas maija noslēgumā!

Iepriekš Prigožins ir paudis nosodījumu Krievijas konvencionālajai militārajai struktūrai. Maija sākumā viņš apsūdzēja Krievijas militāros vadītājus, ka viņi ir atbildīgi par “desmitiem tūkstošu” Vāgnera karavīru bojāeju nepietiekamas munīcijas dēļ.

Cenšoties sakaut Ukrainu, Prigožins lūdza Maskavu izlēmīgi rīkoties, iestājoties par to, lai Putins izsludinātu karastāvokli un uzsāktu jaunu mobilizācijas vilni.

Brīdinājums bija šausmīgs – gadījumā, ja Krievijas zaudējumi turpinās saasināties, iespējams, ka “visas šīs divīzijas var beigties ar revolūciju, tāpat kā 1917. gadā. Vispirms karavīri iniciētu sacelšanos, un tad viņu ģimenes sekotu šim piemēram. Cietušo skaits nav mazsvarīgs, jo tie jau ir radinieki vairākiem desmitiem tūkstošu bojā gājušo.Ja šī tendence turpināsies, cietušo varētu būt simtiem tūkstošu, no kā nevar izvairīties.

You may also like...