“Tagad tas kļuvis Oficiāli!” Par atvērtu alkohola pudeli mašīnā varēs saņemt sodu līdz 140 Eiro!

Lietuva ir valsts, kas plaši pazīstama ar saviem striktajiem likumiem pret alkoholu, taču nesen tā ir vēl vairāk pastiprinājusi savus noteikumus. Sākot ar šā gada jūniju, tiks ieviesti stingrāki sodi, kas skars pat Latvijas iedzīvotājus, kuri apmeklē valsti. Tas nav joks, bet gan nopietna attīstība. Par automašīnā atrastu atvērtu alkohola pudeli var uzlikt naudas sodu līdz 140 eiro. Svarīgi atzīmēt, ka sods var tikt piemērots jebkuram pasažierim, ne tikai vadītājam. Šie jaunie noteikumi ir šoks Latvijas tūristiem, kuri bieži ceļo uz Lietuvu. Jo tagad katru reizi nāksies kārtīgi apdomāt, pirms dabūt milzīgo sodu!

Kā ziņo Lietuvas primārie mediji, Lietuvas Saeima ir atļāvusi oficiāli grozīt Administratīvo pārkāpumu protokolu, iekļaujot tajā sodus, kas ir specifiski par alkoholisko produktu ļaunprātīgu izmantošanu un to pārvadāšanu transportlīdzekļos. Jāatzīmē, ka šie sodi būs diezgan bargi. Sākot ar 1. jūniju, var tikt uzlikti ievērojami naudas sodi tiem, kas uzglabā, lieto vai pārvadā alkoholiskos dzērienus, izņemot automašīnas, kurām ir speciālais pasažieru nodalījums, piemēram, limuzīnus.

Sākumā sods par atvērtu alkohola taru var būt no četrdesmit līdz simts eiro. Savukārt, ja šis pārkāpums tiek atkārtots, piemēram, otrreiz, soda apmērs var pieaugt līdz pat simt četrdesmit eiro. Šis fakts vien ir ievērības cienīgs. Lietuvas mediji būtiski uzsver, cik svarīgi ir šos jautājumus risināt ar stingru roku.

Saskaņā ar likumu privātpersonai transportlīdzekļa salonā ir aizliegts pārvadāt, glabāt vai lietot alkoholu, kas nav aizzīmogotā tarā. Bet tas nav vienīgais spēkā esošais ierobežojums.

Lasi vēl : “Noticis pavisam nepatīkamas negadījums!” Populārais Simsons lūdz cilvēku palīdzību

Lietuvas likumdevēji uzsvēruši, ka tas ir tikai jauna sākuma sākums. Ja nepieciešams, tiks ieviesti vēl stingrāki noteikumi. Mērķis ir uzlabot pašreizējo situāciju un uz visiem laikiem novērst pārgalvīgu braukšanu. Šis solis bija paredzēts, lai pārsteigtu apmeklētājus un tūristus no Latvijas, jo tas skars ikvienu, kas ieceļo Lietuvā.

Ņemot vērā Latvijā aktuālās problēmas ar alkoholismu un braukšanu reibumā, izskanējis ierosinājums īstenot līdzīgu pieeju, lai šos iereibušos autovadītājus aizturētu vēl stingrāk. Kāda ir jūsu nostāja šajā jautājumā?

You may also like...