CSDD Nāk klajā ar nepatīkamu paziņojumu klientiem – Pat vairākas reizes pieaug pakalpojumu cenas

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apstiprinājusi grozījumus tās sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādī, kas rada dažādu pakalpojumu sadārdzinājumu. Šo izmaiņu ietvaros transportlīdzekļu tirdzniecības vietas reģistrācijas maksa tagad maksās 174,26 eiro, salīdzinot ar 14,04 eiro.

Satiksmes ministrija (SM) rosinājusi izmaiņas CSDD sniegto sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādī. Pārskatītā cenrāža mērķis ir atspoguļot pašreizējās pakalpojuma sniegšanas izmaksas, jo iepriekšējā versija tika sankcionēta 2013. gadā, un tajā nav ņemti vērā atjauninātie ar pakalpojumu saistītie tiešās un netiešās izmaksas. EM uzskata, ka piedāvātie grozījumi ienesīs lielāku precizitāti CSDD pakalpojumu izcenojumos.

Saskaņā ar SM transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības vietu reģistrāciju paredzēts palielināt par 12,4 reizēm. Pašreizējā cena tika noteikta, kad noteikumi pirmo reizi tika apstiprināti, un kopš tā laika tā ir palikusi nemainīga, neskatoties uz to, ka pakalpojuma sniegšanas faktiskās izmaksas pieaug. Lai reģistrētu tirdzniecības vietu, komersantam jāiesniedz CSDD iesniegums un nepieciešamie dokumenti, jāveic reģistrācijas tiesību pārbaude, atsevišķos gadījumos jāveic tirdzniecības vietas apskate, kā arī jānoformē un jāapstiprina sadarbības līgums.

Visbeidzot tiek ievadīti dati Tirdzniecības reģistrā, pārbaudītas darba attiecības Valsts ieņēmumu dienestā un izsniegta tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība, kas nodrošina pieeju komersanta pārstāvjiem.

Lasi vēl : Laimīga, skaista un vesela! Notikusi milzu Traģēdiju, kur 39 Gadu vecumā mūžībā devusies 3 bērnu māmiņa

Pakalpojums ietver tirdzniecības uzņēmuma pārstāvju pārbaudi pēc reģistrācijas un viņu piekļuves pārvaldību. CSDD piedāvā arī pastāvīgus norādījumus šiem komersantu pārstāvjiem par transportlīdzekļu pārdošanas procesiem, pareizu tirdzniecības numuru lietošanu un reģistru uzturēšanu. Taču visu šo darbību netraucētas norises nodrošināšanai ir nepieciešams ievērojams darbaspēks un tehniskie resursi, kas pilnībā neatspoguļojas pašreizējā cenā. Lai reģistrētu tirdzniecības punktu un uzturētu sistēmu, pakalpojums izmaksās 174,26 eiro.

Valsts reģistrācijas numura nodeva ir paredzēta no 300 eiro līdz 500 eiro, īpaši numuriem ar atsevišķu vai noteiktu ciparu konfigurāciju, kur pirmais cipars var būt jebkurš cipars, bet pārējie ir nulles. CSDD piedāvā klientiem iespēju izvēlēties nākamās sērijas numura zīmes savos servisa centros vai tiešsaistes e-pakalpojumos. Tomēr pieprasījums pēc šīm plāksnēm pārsniedz piedāvājumu, un klienti tās izvēlas un pasūta dažu minūšu laikā pēc pieejamības. Lai gan cena ir pieaugusi, pakalpojuma popularitāte joprojām ir augsta, norādot, ka pašreizējās cenas joprojām uzrunā patērētājus.

Piedāvātās izmaiņas noteikumos liecina par iespējamu transportlīdzekļa reģistrācijas nodevas pieaugumu par 24,8%, to sasniedzot līdz 5,74 eiro. Tāpat maksa par transportlīdzekļa sākotnējo reģistrāciju Latvijā var pieaugt par 41,8%, līdz 11,88 eiro. Maksa par tranzīta numura kartes izsniegšanu var uzlēkt līdz 8,42 eiro, kas ir 2,2 reizes lielāka par pašreizējo summu. Par 17,8% paredzēts arī transportlīdzekļa numura zīmes pieaugums, to sasniedzot līdz 11,16 eiro.

Palielināsies maksa par peldlīdzekļu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu reģistrāciju un autovadītāja apliecības saņemšanu, kā arī maksa par CSDD mopēda, motocikla, vieglā auto un kravas automašīnas izmantošanu eksāmenu laikā.

You may also like...