Laima Vaikule: “Esmu Gatava beidzot godīgi atbildēt, kāpēc man nav bērnu!” Sejā saskrien asaras…

Slavenā dziedātāja Laima Vaikule tiek slavēta vairākās tautās ne tikai kā izpildītāja, bet arī ar savu individualitāti. Neraugoties uz šovbiznesa griezīgo raksturu, Laimas noturība paliek neskarta. Viņa nebaidās izpausties un ir neatlaidīga visos savos centienos, lai arī cik ļoti daudzu censtos viņai pārmest. Lai arī viņa var būt pārtikusi uz skatuves un dzīvē, Laima atzīst savu maldīgumu un pieļautās kļūdas dzīves laikā. Viņai laime meklējama bērnos, un, ja būtu dota iespēja pagriezt pulksteni atpakaļ, viņa būtu izvēlējusies daudzbērnu ģimeni. Turklāt viņa neuzticas sievietēm, kuras netic ģimenes patiesai nozīmei.

Mīlestību Laima piedzīvoja maigā vecumā, un, brīnišķīgi, tā ir izturējusi. Bez fanfarām viņu mīlestība gadu gaitā ir uzplaukusi. Greizsirdībai Laimas dzīvē nav vietas, un viņa cenšas to pilnībā izraidīt. Lai gan tas var būt saprotams jaunībā, tas vairs nav pieņemams pieaugušā vecumā. Māksliniece nekaunas par savām izvēlēm. Tomēr ir lietas par kurām arī šobrīd ir nožēla un viss nav tik vienkārši kā varētu uzskatīt.

Ģimenes tēma Laimas dzīvē ir nedaudz izteikta, ar tās motīviem. Līdzīgi kā citas slavenas personības, arī Laima pirmajos gados pārcieta divus abortus. Deviņdesmitajos gados viņai bija daudzsološa karjera Amerikas Savienotajās Valstīs, un viņa bija tajā ieguldījusi ievērojamas pūles. Diemžēl veselības problēmas viņu piemeklēja, un viņai nācās pēkšņi atgriezties Latvijā. Neskatoties uz šo neveiksmi, Laimas stingrība ļāva viņai apņēmīgi pārvaldīt savu veselību un ar to saistītos jautājumus.

Tāpat kā daudzi citi, viņa uzskata, ka dzīve nekad nav paredzama. Viņa lolo negaidītus likteņa pavērsienus, kas dzīvei piešķir jaunas nokrāsas. Viņai dzīve ir kas vairāk nekā tikai nauda un atzinība. Laima uzsver, ka materiālā manta nav vissvarīgākā lieta pasaulē; drīzāk vissvarīgākais aspekts ir attiecības ar citiem, īpaši ar ģimeni un draugiem.

Dažreiz mēs varam domāt, ka mums nav vajadzīga neviena sabiedrība, bet galu galā mēs atzīstam savu maldīgo priekšstatu. Iesaistīšanās vieglās sarunās un dalīšanās smieklos ar kādu ir būtiska mūsu labklājībai. Laima, iemīļota personība, ir lolota ar savu empātiju, vienkāršību un vaļsirdību. Mums jāpatur prātā, ka dzīve vienmēr mainās, un nekas nav pastāvīgs. Turklāt saiknes uzturēšana ar vienaudžiem ir ļoti svarīga mūsu garīgajai un emocionālajai veselībai, kā arī mūsu fiziskajai labklājībai.

You may also like...