Swedbank negaidīti nāk klajā ar Steidzamu paziņojumu pilnīgi visiem bankas klientiem – “Tas ir nopietni!”

Lai gan daži var būt nepatīkami pārsteigti, daudzi jau sen ir gaidījuši svarīgo Swedbank paziņojumu, kas uz doto brīdi jau ir stājies spēkā. Jāņem vērā, ka izmaiņas gaidīja daudzi. Tomēr zināms, ka ne visi par to ir informēti.  Gaidāmās izmaiņas būtiski ietekmēs to, kā klienti veic darījumus, un ne visi par tām zina. Lai gan pārmaiņas var būt ne visiem ļoti labi saprotams, ir cerība, ka tās sniegs pozitīvus rezultātus, jo pārmaiņas bieži vien ir būtiskas ja skatāmies globālā un plašā mērogā. Laiks aplūkot, kādas izmaiņas tad Swedbank ir sagādājusi, un kā viss norisināsies tālāk!

Swedbank nākusi klajā ar paziņojumu, kas lieki var noderēt saviem bankas klientiem. Krājkontu noguldījumiem banka piedāvās 0,3% gada procentu likmi, kas eiro uzkrājumu instrumentu lietotājiem tiks izmaksāta četras reizes gadā. Lai gan termiņnoguldījumi jau piedāvā augstākas procentu likmes, krājkonti piedāvā iespēju jebkurā laikā izņemt naudu. Neskatoties uz to, ziņas par procentu likmju samazināšanu, visticamāk, sagādās vilšanos daudziem Swedbank klientiem. Protams, kā jau vienmēr – ir savi plusi, bet ir arī savi mīnusi, bet ar to nu ir jārēķinās visiem.

Kā norāda Swedbank privātā sektora vadītāja Karīna Kulberga, uzkrājumu automātu galvenā funkcija ir uzkrāt noguldījumus, kas ir būtisks instruments finanšu “drošības spilvena” veidošanā. Vairāk nekā 180 000 bankas klientu izmanto šo uzkrāšanas metodi, kopā noguldot vairāk nekā 460 miljonus eiro. Swedbank arī ziņo, ka ik mēnesi šai sistēmai pievienojas 1700 klientu, kā rezultātā pēdējā gada laikā noguldījumi pieauguši par 35 miljoniem. Tas ir diezgan iespaidīgi ņemot vērā šī brīža globālo situāciju.

Ja jums ir krājkonts, ikdienas procentu aprēķins ir dots neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis krājējs vai iesācējs. Krājkontiem banka automātiski izmaksā procentus reizi ceturksnī, vienlaikus rūpējoties par nodokļu nomaksu. Procentu maksājumi atbilst uzkrājumu fonda beigu datumam. Swedbank saviem klientiem piedāvā vairākas uzkrājumu iespējas, piemēram, periodiskos maksājumus un karšu maksājumu noapaļošanu.

Ja iepriekš banka bija ieviesusi fiksēto noguldījumu likmi, decembrī tā tika atjaunināta, piedāvājot eiro noguldījumiem līdz 0,7% gadā un USD noguldījumiem līdz 1% gadā. Latvijā Swedbank ir apjomīgākā finanšu institūcija, uzsverot saprātīgas un pārdomātas ieguldījumu izvēles nozīmi uzkrājumu veidošanā.

You may also like...