Latvijas iedzīvotāji nikni uzzinot cik milzīga alga tagad ir ministru prezidentam Krišjānim Kariņam!

Nesen tika publiskota Ministru prezidenta, politiķa un uzņēmēja Krišjāņa Kariņa mēnešalga. Ieraugot šādus skaitļus, Latvijas iedzīvotāji ir ļoti pārsteigti. Šeit gan varētu teikt, ka nikni, jo kamēr cilvēkiem kaut kā jāspēj izdzīvot, jau tā bagātajiem ierēdņiem algas tikai turpina celties aizvien lielākas un lielākas un nekas nemainās jau cik ilgi. Šeit gan uzreiz jāprasa, kāpēc tā? Kāpēc strauji netiek celtas algas pašiem iedzīvotājiem?

Jāpiemin, ka Krišjānis Kariņš ir labi zināms Latvijas politiķis jau ļoti ilgus gadus. Viņš ir arī uzņēmējs, kurš Latvijas Ministra prezidenta amatā ir jau kopš 2019. gada. Pēc savas esošās izglītības viņš ir valodnieks un jau no 2002. līdz pat 2009. gadam bija Saeimas deputāts. Savukārt Eiropas Parlamentā viņš bija sākot no 2009 līdz 2019 gadam. Apaļi desmit gadi. Tomēr ar to viss nebeidzas.

2002. gadā K. Kariņš bija viens no partijas “Jaunais laiks” dibinātājiem. Tajā pašā gadā ievēlēts Saeimā, no 2002.gada novembra līdz 2004.gada decembrim bijis frakcijas “Jaunais Laiks” priekšsēdētājs.

Lasi vēl : “Kas Prātam Neaptverams!” Latvijā labi atpazīstams cilvēks brīnās par nepieļaujamu situāciju slimnīcā!

Viņš ir Eiropas Konventa loceklis un Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks Eiropas Savienības un Latvijas Apvienotajā parlamentārajā komitejā. 2003. gada 1. februārī ievēlēts partijas “Jaunais laiks” valdē. Pārvēlēts partijas 2004., 2005. un 2006. gada kongresā.

Taču pavisam nesen Latvijas pilsoņi sociālajos tīklos debatēja par premjera mēnešalgu. Ir zināms, ka pēdējā laikā tas ir palielinājies, taču summa ir pārsteidzoša.

Nesen Krišjānis Kariņš paziņoja, ka steidzami jādomā par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. Priekšlikumu noteikti neatbalstīs simtiem Latvijas iedzīvotāju, bet daži vienkārši klusē. Protams, nacionāļi sāk apspriest premjera mēnešalgu, kas ir pārsteidzoši. Daudzi Latvijas iedzīvotāji par izskanējušo informāciju bija sašutuši, bet dažus tēma vienkārši neinteresēja.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš mēnesī nopelna 7962 eiro. 2022. gada rudenī 14. Saeimas vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja partija “Jaunā Vienotība”, kuras premjera kandidāts bija Karinhass, 14. Saeimas vēlēšanās iegūstot otro visvairāk balsu starp visiem pārstāvjiem (35 013 balsis).

Pēc tam viņš sāka konsultācijas ar ievēlētajām partijām un apvienībām par iespējamās koalīcijas veidošanu, 14.decembrī Saeima apstiprināja Krišjāņa Kariņa otro kabinetu.

You may also like...