“Uz Redzēšanos Laima!” Ļoti smagi slims komponists pēkšņi atklājis Baisu paziņojumu par Vaikuli

Kādā nozīmīgā intervijā Laima Vaikule apgalvoja, ka ienesusi ievērojamus līdzekļus Padomju Savienībā, savukārt Pugačova to pašu darījusi vēl lielākā teritorijā, kas aptver visu Krieviju. Šie paziņojumi izraisīja diskusijas un domstarpības Krievijas iedzīvotāju vidū, jo īpaši tāpēc, ka viņi bija liecinieki ārvalstu varas pārņemšanai pār viņu valsti. Pašas Laimas Vaikules komentāri tika uztverti ar sašutumu, komponistam Jurijam Antonovam izsakot skaļāko kritiku Allai Pugačovai. Neskatoties uz to, Pugačova apgalvoja, ka joprojām ir pārliecināta visas Krievijas atbalstītāja.

Nevar neņemt vērā šī fakta  tālejošo ietekmi, jo tās centrā ir Laimas Vaikules dzīve un daudzas citas. Dedzinošais jautājums ikvienam prātā ir: cik lielu peļņu viņa guva? Nu, ļaujiet man jūs apgaismot. Viņas hits “Melody” tika pārdots aptuveni 20 miljonos eksemplāru visā PSRS par cenu no 2 līdz 3 rubļiem katrs. Runā, ka Vaikule no pārdošanas nopelnīja 137 rubļus, kas ir diezgan amizanti. Taču jābrīnās, vai no skandāla, kurā iesaistīta gan Vaikule , gan Pugačova, neizcelsies kāds tiesas process. Tomēr, ko gan tas viss īsti beigās nozīmē un kādas tagad tam ir sekas?

Laimas aizskarošie izteikumi izraisīja krievu dusmas. Atbildot uz to, Jurijs Antonovs izveidoja Starhit, publikāciju, kas izpelnījusies globālu atzinību. Lai gan Laimas Vaikules atbalsts Krievijai var šķist nepamatots, ir vērts atzīmēt, ka Pugačova uz viņu īpaši neatsaucās. Vaikule, nosvērtā personība, izcēla savus sasniegumus ar honorāru, lai gan nekad nav uzvilkusi kroni.

Antonova negaidītā piezīme radīja šaubas par Laimas Vaikules cienījamās mākslinieces statusu. Viņš nevarēja aptvert, kāpēc viņa uzskatīja, ka viņas alga ir tik liela, ņemot vērā zemās algas padomju laikā. “Latvija ir maza,” viņš sprieda, “tajā nav daudz tādu elites izpildītāju kā Vaikule, Raimonds Pauls un reizēm pat Pugačova.”

Lai gan Pāvils neapšaubāmi ir brīnišķīgs cilvēks, nevar nepamanīt, ka Vaikulei bija izšķiroša loma visā procesā. Viņa izdarīja savu daļu, tomēr kurnēja par savu kompensāciju? Ardievu! Bez jebkādas ļaunas gribas vai naidīguma mēs atvadāmies no Laimas un līdz ar to arī jebkurai iespējai satikties nākotnē, kā paziņoja Jurijs Antonovs.

You may also like...