Swedbank ir nākusi klajā ar Steidzamu un Pavisam svarīgu paziņojumu pilnīgi visiem bankas klientiem

Swedbank paziņojums, kas jau stājies spēkā, taču dažus ir pārsteidzis, bet citi to ar nepacietību gaidījuši. Ņemot vērā ievērojamās izmaiņas saistībā ar ziņām, klientiem var rasties jautājums, kā tas ietekmēs viņu pieredzi banku darbā. Neskatoties uz to, pārmaiņas bieži vien var būt pozitīvs spēks, un ir cerība, ka šīs izmaiņas nāks par labu klientiem ilgtermiņā. Iedziļināsimies detaļās un noskaidrosim, kas ir šīs jaunās izmaiņas un kāpēc tās ir tik ļoti svarīgas ikvienam klientam.

Jāņem vērā, ka  “Swedbank” ieviesīs gada procentu likmi 0,3% apmērā klientiem, kuri iemaksā līdzekļus savā krājkontā. Kredītu aģentūru ziņojumi liecina, ka šī ziņa ir ļoti apsveicama daudzu klientu vidū. Turpmāk klienti, kuri uztur eiro uzkrājumu instrumentus “Swedbank”, saņems ik ceturkšņa procentu maksājumus, lai palielinātu savus uzkrājumus. Lai gan termiņnoguldījumiem ir augstāka procentu likme, krājkonts piedāvā elastību, jo līdzekļus var izņemt pēc vajadzības. Vērts atzīmēt, ka “Swedbank” jau kādu laiku maksā procentus par termiņnoguldījumiem.

Swedbank privātā sektora vadītāja Karīna Kulberga uzsver nepieciešamību izmantot uzkrājumu automātus kā līdzekli uzkrājumu veidošanai un finanšu drošības tīkla veidošanai. Vairāk nekā 180 000 Swedbank klientu, izmantojot šo rīku, jau ir noguldījuši 460 miljonus eiro. Banka ziņoja par noguldījumu pieaugumu par 35 miljoniem ASV dolāru gada laikā, ik mēnesi uzkrājumu sistēmai pievienojoties 1700 jauniem klientiem.

Procentu aprēķins klientiem ar jauniem vai esošiem uzkrājumu instrumentiem notiek katru dienu, pamatojoties uz konta atlikumu. Un otrādi, banka reizi ceturksnī izsniedz procentu maksājumus par krājkontiem, automātiski ieturot visus nodokļus. Maksājumi tiks veikti tajā pašā dienā, kad beidzas uzkrājumu fonda beigu datums.

Pēc aktīviem lielākā banka Latvijā Swedbank piedāvā klientiem dažādus veidus, kā gudri ietaupīt. Klienti var manuāli veicināt savus ietaupījumus, saistīt savus periodiskos maksājumus vai izvēlēties karšu maksājumu noapaļošanas funkcijas. Swedbank piedāvā arī klasisku fiksēto depozītu likmi, kas nesen tika pārskatīta decembrī. Eiro noguldījumiem banka piedāvā līdz 0,7% gadā un USD noguldījumiem līdz 1% gadā. Ir svarīgi maksimāli izmantot šādas iespējas un ietaupīt gudri un pārdomāti.

You may also like...