Veiktā Aptauja : 67% iedzīvotāju iedvesmojas ceļojumiem no sociālajiem tīkliem

Rīga, 17.jūl., LETA. Latvijā 67% iedzīvotāju plānojot ceļojumu, iedvesmojas no sociālajiem medijiem, liecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzēja SIA “Bite Latvija” veiktās aptaujas dati.

Tostarp 24% iedzīvotāju norāda, ka ceļojuma plānošanā iedvesmojas no sociālajiem medijiem, bet 43% to dara dažreiz.

Vienlaikus 33% respondentu norādījuši, ka neiedvesmojas no influenceru radītā satura.

Tikmēr vaicāti, kādu saturu viņi sagaidītu no sociālo mediju viedokļu līderiem jeb tā dēvētajiem influenceriem, visbiežāk jeb 62% gadījumu aptaujātie atbildējuši, ka tie ir dažādi praktiski padomi, kas noder ceļošanai, piemēram, par transportu, ēdināšanu, naktsmītnēm.

Otra biežāk izvēlētā atbilde, ko aptaujas dalībnieki norādījuši 42% gadījumu, ir vēlme redzēt ieteikumus jauniem, mazpazīstamiem galamērķiem un apskates objektiem. 36% gadījumu cilvēki labprāt iepazītos ar informāciju par lielākajām vilšanām, kas piedzīvotas, apmeklējot konkrētus galamērķus.

Tikpat daudz – 36% gadījumu – respondenti gribētu uzzināt par kultūras atšķirībām, kas jāņem vērā konkrētās valstīs. Bet 26% gadījumu cilvēki norādījuši, ka viņus interesētu informācija par ceļojumiem, kas piemēroti dažādām ceļotāju grupām, piemēram, vecākiem ar bērniem, jaunlaulātajiem un citiem.

Aptauja veikta šī gada jūlijā, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”. Aptaujā piedalījās 1004 iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

  • Beāte Ozoliņa, LETA

You may also like...