Citadeles Bankā pieteikumi patēriņa kredītiem mājokļa labiekārtošanai auguši par 2,3 reizēm

Rīga, 17.jūl., LETA. Bankā “Citadele” pieteikumu skaits patēriņa kredītiem mājokļa labiekārtošanai vai energoefektivitātes uzlabošanai  šogad otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, palielinājies 2,3 reizes, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Tostarp pieteikumu skaits pēc aizdevumiem saules paneļu uzstādīšanai 2022.gada otrajā ceturksnī pieaudzis par 97%. Vidējā aizdevuma summa ir 7300 eiro, bet vidējais aizdevuma termiņš ir 56 mēneši. 

Savukārt pieprasījums pēc aizdevuma mājokļa labiekārtošanai pieaudzis par 20%. Vidējā aizdevuma summa ir 4200 eiro, bet vidējais aizdevuma termiņš – 51 mēnesis.

Bankas “Citadele” Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks norāda, ka cenu pieaugums un gaidāmā apkures sezona daļai iedzīvotāju ir likusi atcelt mājokļa siltināšanas un labiekārtošanas plānus, tomēr daudzi iedzīvotāji iet tieši pretējo ceļu, mēģinot nosiltināt mājokli tagad vai mainot esošo apkures iekārtu, tādā veidā mazinot gaidāmās izmaksas rudenī.

Pēc aktīvu apmēra banka “Citadele” ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas “Nasdaq Riga” parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas “Ripplewood” meitaskompānija “RA Citadele Holdings LLC” un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

 

  • Marta Kronberga, LETA

You may also like...