Zemkopības ministrija iesniedz Valsts padomei “Noteikumu projektu par zvejniecības kompensācijām ārkārtas situācijās”.

Zemkopības ministrija (ZM) ir sagatavojusi un Valsts premjera birojā saskaņošanai iesniegusi noteikumu projektu “Noteikumi par valsts un ES atbalsta piešķiršanu “zvejas kompensācijas ārkārtējās situācijas gadījumā”, aģentūra LETA.

informē Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departaments. Plāno daļēji atbalstīt Latvijas zvejniecības uzņēmumus, lai kompensētu papildu izmaksas par zvejas kuģu patērēto dabasgāzi, sašķidrināto gāzi, elektroenerģiju, dīzeļdegvielu un zvejas uzņēmumu izmantotajām izejvielām (metāls, kartons, zivju barība un graudi) ražot zivju barību, kā arī Negūtie ienākumi, kas saistīti ar eksporta tirgu zaudēšanu Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas produkcijai.

Atbalstam var pieteikties pēc publikācijas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis, kurā būs norādīts atbalsta pieteikuma iesniegšanas sākuma datums un amati, kuriem var pieņemt atbalstu. Zivsaimniecības konsultatīvā komiteja atbalsta nosacījumus apsprieda ar nozares partneriem.

Šis atbalsts būs pieejams laika posmā no šī gada marta. LETA ziņoja, ka Eiropas Parlaments (EP) trešdien, 6.jūlijā, apstiprināja finansiālās palīdzības izmaksu Eiropas Savienības (ES) zivsaimniecības un akvakultūras nozares pārstāvjiem, kurus finansiāli ietekmē Krievijas iebrukums Ukrainā.

Kā aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, EP deputāti trešdien ar 620 balsīm par, 10 pret un 9 atturoties, pieņēma vienošanos ar ES valdību par finansiālu atbalstu ES zivsaimniecības un akvakultūras nozarei. kara ietekmi.

You may also like...