Rīgas domes komiteja nākamnedēļ varētu lemt par “TTT Rīga” juridiskā statusa maiņu no dibināšanas uz biedrību

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja nākamnedēļ varētu lemt par sieviešu basketbola kluba “TTT Rīga” juridiskā statusa maiņu no nodibinājuma uz biedrību, aģentūru LETA informēja komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka (Losandželosa). Viņa atzina, ka lēmumprojekta sagatavošana ieilgusi dažādu tiesību interpretāciju un ilgstošā saskaņošanas procesa dēļ.

Taču process nav apstājies, nākamnedēļ gaidāma komitejas sēde, bet pēc nedēļas – 20. jūlijā – domes sēde. Viņa norādīja, ka klubu atbalsta Rīgas nodokļu maksātāji un lauvas tiesu no kluba ieņēmumiem klubam pārskaita Rīga. Viņa pauda cerību, ka no kluba vadības puses būs lielāka interese par cita finansējuma piesaisti, kas klubam dos lielāku drošības sajūtu.

Latinica piebilda, ka viņa pati atbalstīs kluba juridiskā statusa maiņu. Kā ziņots, Latvijas vadošais sieviešu basketbola klubs “TTT Rīga” 2022./2023.gada sezonā nepiedalīsies ne Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas līgā, ne FIBA​​ Eirokausā, aģentūrai apstiprināja divīzijas ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Turnīra organizatori trešdien ziņoja, ka “TTT Rīga” ir iekļauta nākamās sezonas FIBA ​​Eiropas līgas pamatturnīra sarakstā, bet komandas galvenais treneris Martšs Gulbis ceturtdien tviterī paziņoja, ka komanda nepiedalīsies nākamās sezonas FIBA ​​turnīrā. Eiropas līgas pamatturnīrs. Spēcīgākais sieviešu klubu čempionāts Eiropā.

“Trešdien sanāca kluba valde, un mēs nolēmām nespēlēt ne Eiropas līgā, ne Eirokausā. Vairāk nekā gadu esam mēģinājuši iegūt juridisku statusu no asociācijas dibināšanas. Vakar, kad pienāca termiņš šī lēmuma pieņemšanai. , jautājums radās. Rīgas domes sēdē tas netika apspriests,” sacīja Štālbergs.

Pēc viņa teiktā, nākamā domes sēde ir tikai augusta beigās, taču šāds termiņš klubam nederētu. “Nodibinājumam nebija iespējams nodrošināt finansējumu, tāpēc mums vajadzēja biedrību. Nolēmām neriskēt un neuzņemties neskaidras saistības, bet izvēlējāmies konstruktīvāku mērķi – gada laikā atgriezties Eiropas līgā,” sacīja Štālbergs. .

You may also like...