Daugavpils mērs apmeklēja Baltkrievijas neatkarības dienas svinības viesnīcā “Latgola”.

Daugavpils viesnīcā “Latgola” otrdien piedalījās arī Daugavpils pilsētas domes prezidents Andrē Elksnišs (S), vēsta televīzija “ReTV” un interneta portāls “Chayka”. Restorānā Baltkrievijas neatkarības dienas svinības. Pasākums sākās vakarā un restorānu apmeklēja ne tikai aicināti cilvēki, tostarp Elksniņš un Daugavpils mēra pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS), bet arī uzņēmēji un citi.

Televīzijai “ReTV” un portālam “Chayka” Elksniņš pastāstīja, ka Daugavpilī šobrīd oficiāli darbojas Baltkrievijas diplomātiskā pārstāvniecība un tā turpina darbu, neskatoties uz jebkādiem paziņojumiem. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs sacīja: “Ar lielu prieku esmu piedalījies daudzos pasākumos, organizācijās un aktivitātēs, pirmkārt un galvenokārt mūsu iedzīvotāju interesēs.”

Uz “ReTV” un “Chayka” uzdoto jautājumu, vai viņš tic, ka piedalījies agresorvalsts organizētajās aktivitātēs un ir nosodīts no Latvijas valdības un Valsts prezidenta puses, Elksnišs atbildēja: “Neesmu par to dzirdējis, Esmu lasījis”. Gan Nacionālās drošības dienests (VDD), gan Ārlietu ministrija (ĀM) izteica komentārus portāliem “ReTV” un “Chayka” par Latvijas amatpersonu uzvedību, piedaloties agresorvalsts grupējuma darbībā.

VDD norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonu līdzdalība agresores Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās Baltkrievijas organizācijas darbībās nav Latvijas nacionālās drošības interesēs.

“Šāda rīcība ir pretrunā ar Latvijas valsts nostāju nosodot Krievijas pastrādātos noziegumus pret Ukrainu un tās tautu un neveicina Latvijas sabiedrības vienotību šajā sarežģītajā situācijā,” uzsvēra VDD.

Savukārt Ārlietu ministrijas pārstāve Sovlita Martinsone norādīja, ka Baltkrievijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī nav aizliegts rīkot festivālus, taču Latvijas amatpersonām būtu rūpīgi jāizvērtē piedalīšanās, ņemot vērā Baltkrievijas ģenerālkonsulāta nelikumīgās darbības. Baltkrievijas diktatūras līdera Aleksandra Lukašenko vēlēšanas, pilsoniskās sabiedrības represijas, hibrīduzbrukums Latvijas robežai un Krievijas agresija Ukrainā.

You may also like...