Diemžēl, bet Dailes teātris ir nācis klajā ar ļoti skumju vēsti – Mūžībā devusies ļoti labi zināma personība

Ar dziļu sēru un skumjām sirdīs mēs pieņemam skumjo ziņu par vienas no mūsu sabiedrības izcilākajām personībām – sievietes aiziešanu. Viņa bija pazīstama un cienīta, un viņas dzīve pārtraukta pašos spilgtākajos gados, ar vēl tik daudz neizpildītu potenciālu. Zaudējums ir smags , jo viņa bija ne tikai talantīga un mīlēta, bet arī iedvesmoja un ietekmēja daudzus cilvēkus.

Viņas ieguldījums dažādās jomās bija ārkārtīgi svarīgs. Ar savu darbu un personību viņa iedvesmoja un motivēja citus, būdama piemērs gan jaunākajai paaudzei, gan saviem vienaudžiem. Viņas dedzība, talants un neatlaidība bija ceļvedis, kā sasniegt izcilību, nezaudējot cilvēcību un līdzjūtību.

Dailes teātris ar dziļām sērām paziņo, ka ir aizgājusi ilggadējā trupas vadītāja un izcilā teātra personība Dace Zenne.

Dace Zenne dzimusi 1941. gada 2. septembrī Rīgā, kur uzauga ģimenē, kurā vērtības un kalpošana bija svarīgas. Mākslas pasaules vētrainā ceļojumā viņa devās jau agrā jaunībā. Pabeidzot Rīgas 49. vidusskolu 1959. gadā, viņa iestājās Jāņa Raiņa Valsts Dailes teātra 3. studijā, kur viņas kursabiedri bija tādi spilgti talanti kā Juris Strenga, Olga Dreģe, Lidija Pupure un citi.

Neskatoties uz teātra mācībām, Dace strādāja par kurjeri ādu galantērijas izstrādājumu kombinātā “Somdaris”. Šis darbs ne tikai nodrošināja viņai finansiālu stabilitāti, bet arī bagātināja ar dažādām dzīves pieredzēm un cilvēku izpratni, kas vēlāk izrādījās noderīgi viņas teātra karjerā un vadības prasmēs.

Pabeidzot studijas, Dace devās strādāt uz Kultūras nodaļas Ķemeru kultūras namu Jūrmalā. Sākumā viņa strādāja kā mākslinieciskās daļas vadītāja, bet ātri vien paaugstināja līdz direktorei. Viņas radošums un vadības prasmes veicināja dinamisku un dzīvotspējīgu kultūras vidi šajā iestādē.

Dace Zenne bija ne tikai lielisks organizators, bet arī cilvēks ar siltu sirdi un dziļu mākslas izpratni. Viņa spēja pulcināt cilvēkus ap sevi un veidot vienotu komandu, kas strādāja ar entuziasmu, lai radītu augstvērtīgas teātra izrādes un piedalītos kultūras projektos. Viņas vadībā Dailes teātris piedzīvoja daudzus izcilus brīžus, kas iespējams paliks skatītāju atmiņās uz ilgu laiku.

Daces Zennes aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Dailes teātrim, bet arī Latvijas kultūras kopienai kopumā. Viņas mantojums ir neaizstājams, un viņas piemiņa dzīvos mūsu sirdīs. Viņas aizrautība un mīlestība pret teātri turpinās iedvesmot nākamās paaudzes.

Dace Zennes atvadu ceremonija notiks piektdien, 24. maijā, plkst. 12.00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Šajā grūtajā brīdī mēs esam kopā ar viņas ģimeni un draugiem, daloties savā dziļajā līdzjūtībā un pateicībā par visu, ko Dace Zenne ir devusi mūsu teātra un kultūras dzīvei. Lai viņas dvēsele atdusas mierā, un viņas piemiņa paliek mūsu sirdīs mūžīgi.

You may also like...