Skrējēju būs ļoti daudz! Rimi Rīgas maratonā piedalīsies vairāk nekā 30 000 Skrējēju

Maija otrajā pusē “Rimi” Rīgas maratonā plānots vairāk nekā 30 000 dalībnieku, kas būtu rekords tautas sportā un spēcīgs signāls par atgriešanos pēc pandēmijas. Tas ziņots ceturtdienā no pasākuma organizatoriem, vadītāju Aigara Norda.

Reģistrācija maratonam jau ir pilnā sparā, piesaistot gan ārzemju dalībniekus, gan vietējos aktīvistus visās vecuma grupās. Maratona popularitāti ir palielinājis arī pērnās rudens pasaules čempionāts Rīgā, kas bija nozīmīgs impulss pasākuma attīstībai.

Līdz pagājušā gada beigām maratona dalībnieku skaits bija palielinājies par 40% salīdzinot ar iepriekšējo gadu, norādīja Nords. Šogad aktivitāte turpina pieaugt, un organizatori prognozē, ka maija 18. un 19. dienā Rīgas ielās pulcēsies vēl nebijis skaits skrējēju. Pašreizējais rekords tautas sportā tika uzstādīts 2019. gadā ar 38 000 dalībniekiem, un rīkotāji ir priecīgi par pozitīvo attīstību, kas liecina par tautas sporta popularitātes pieaugumu.

“Tautas sports noteikti atgriezīsies spēkā pēc pandēmijas,” teica Nords. “Mēs sagaidām jaunu tautas sporta rekordu. Pateicība visiem atbalstītājiem un skrējējiem par viņu aktīvo iesaistīšanos.”

Organizatori cenšas piesaistīt plašu skrējēju pulku, un īpaši svarīgi ir tas, ka maratonā Olimpiskajā bērnu dienā piedalīsies 8000 jaunu dalībnieku, no kuriem trešdaļa varētu būt līdz 18 gadu vecumam.

Iekļaujošajā maratonā līdz 400 dalībniekiem būs iespēja izvēlēties savu distanci par simbolisku dalības maksu. Lielākā daļa dalībnieku šajā programmā startēs jūdzes vai 5 kilometru distancē, bet daži mēros pusmaratonu vai pat maratonu kopā ar pavadoņiem.

Visas maratona trases paliks nemainīgas, un skrējēji varēs justies kā pasaules čempionāta sacensībās, skrienot pa tām pašām ielām. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi izvēlas piedalīties maratonā Rīgā – viņi vēlas piedalīties sacensībās tajās pašās trasēs, kurās sadalīja pasaules čempionāta medaļas.

Nākamgad, kad Rīgas maratons svinēs 35 gadu jubileju, organizatori pārskatīs iespēju mainīt klasiskā maratona maršrutu, ņemot vērā Rīgas ielu remontus.

Visi finiša sasniegušie dalībnieki saņems medaļas ar kurpju šņoru motīvu, kuru izvēlējies mākslinieks Germans Ermičs. Šī medaļa vienmēr ir bijusi svarīga maratona un mākslas mijiedarbības sastāvdaļa.

“Rimi” Rīgas maratona distancēm ir piešķirtas “World Athletic” kvalitātes zīmes, un tām ir arī Latvijas čempionāta statuss. Reģistrēties visām distancēm un Olimpiskajai bērnu dienai var oficiālajā pasākuma mājaslapā.

You may also like...