Nupat paziņots, ka lielai daļai iedzīvotāju tiks izmaksāts milzīgs pabalsts 60% lielumā!

Saskaņā ar neseno paziņojumu, sākot ar Novembri, personas, kas ietilpst šajā konkrētajā kategorijā, sāks saņemt pabalstus. Paredzamais ieguvums šai grupai ir noteikts 60% apmērā. Saskaņā ar Eiropas Padomes 2008. gadā noteiktajām vadlīnijām visām dalībvalstīm uz savu monētu malām ir jāatspoguļo konkrēta informācija. Šī informācija ietver izdošanas gadu, valsti attēlojošā graviera iniciāļus un 12 zvaigznes.

Turklāt uz no jauna ražotajām monētām jābūt arī valsts nosaukumam vai saīsinātai versijai, vienlaikus izvairoties no valūtas nosaukuma vai nominālvērtības atkārtošanās latīņu rakstā.

Vācija, Grieķija un Austrija ir pieņēmušas apzinātu lēmumu atkāpties no noteiktajām monētu dizaina vadlīnijām, kuras ievēro lielākā daļa valstu. Katra valsts patstāvīgi nosaka konkrētos dizaina elementus šim konkrētajam monētas aspektam.

Turklāt lentes konfigurāciju uz 2 eiro monētas nosaka valsts, kas ir atbildīga par tās izgatavošanu. Kopumā standarta eiro monētas paliek nemainīgas, izņemot divus gadījumus. Pirmkārt, kad notiek valsts galvas maiņa, jo īpaši monarhijās, kur monarhā ir attēlots monarha attēls. Otrkārt, kad monētām ir jāatbilst atjauninātajiem dizaina noteikumiem. Pēc tikšanās esošie līdzekļi tiks iepazīstināti ar direktoru.

Ministru prezidente Evika Siliņa pēc koalīcijas sēdes nāca klajā ar paziņojumu par atvieglojumu pieejamību konkrētām mājsaimniecībām, sākot no oktobra līdz gada beigām. Tika sniegts detalizēts skaidrojums, kas nodrošināja skaidru priekšstatu par pabalsta informāciju un to, ko var paredzēt šajā periodā.

Gada pēdējos mēnešos, konkrēti no oktobra līdz decembrim, mājsaimniecības saņem kompensāciju 60% apmērā no elektroenerģijas pastāvīgās maksas, ko mēdz dēvēt par jaudas abonementu.

Pēc koalīcijas sēdes sarunā ar presi iesaistījās JV partijas premjere Evika Siliņa, kuru pavadīja ZZS pārstāvošais ekonomikas ministrs Viktors Valainis un P partijas satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Attiecīgajām ministrijām ir jāpiedāvā savs vērtējums par paredzamo ST tarifu kāpumu privātpersonām, norāda Siliņa. Sarunās par nākotnes plāniem 2024.gadam izpilddirektors atzina ST tarifu pārskatīšanas potenciālu. Uzmanība tika likta uz finanšu prognožu izpētes nozīmi, lai noteiktu stratēģijas būtisku tarifu paaugstinājumu pārvarēšanai.

Pretēji izplatītajam uzskatam Valains pieļauj, ka elektrības tarifus varētu būt iespējams pazemināt pirms 1.janvāra vai varbūt pat ātrāk. Siliņa uzsvēra, ka šobrīd tiek apkalpots ievērojams skaits elektroenerģijas patērētāju, sākot no 90 000 līdz 100 000.

You may also like...