Latvijā ir sācies, kas pamatīgi baiss un drausmīgs! Paziņota biedējoša prognoze par drīzumā gaidāmo nākotni

Katru rītu skatītājiem paveras skats pie Centrāltirgus, Zinātņu akadēmijas un tirdzniecības centra “Mols”. Šīs personas, satverot somas un čemodānus, nes sev līdzi savu īpašumu un vēlmes pēc tā, kas viņus sagaida, dodoties uz nepazīstamu teritoriju. Šīs ainavas liecina par pieaugošu modeli: Nīderlande arvien vairāk piesaista imigrācijas meklētājus, un šī tendence izpaužas dažādos veidos.

Par pieprasījumu pēc Nīderlandes darba iespējām liecina Nodarbinātības valsts aģentūras pieprasījums pēc konsultācijām un specializēto personāla atlases aģentūru parādīšanās Rīgā. Turklāt konsekventā personu pārvadāšana uz Nīderlandi ar mikroautobusiem, kā tas tika novērots raidījumā “Reporters” kanālā “360TV”, liecina par ievērojamu to personu skaita pieaugumu, kuras meklē augstāku dzīves kvalitāti valstī.

Lai gan lielākajai daļai cilvēku iecienītākais galamērķis var būt Vācija, ir ievērojama cilvēku grupa, kas izvēlas ceļot uz Nīderlandi. Tiem, kas darbojas pasažieru pārvadājumu jomā, būtu grūti ignorēt pieaugošo tendenci, ka indivīdi meklē jaunas izredzes darbā un dzīvesvietā ārvalstīs.

Džūlija izteica savu pieredzi, dzirdot spilgtas atsauksmes par Nīderlandi kā galveno emigrantu galamērķi, pateicoties tās plašajām algu iespējām. Cīnoties iegūt augsti apmaksātu darbu Latgalē, Jūlija nolēma izpētīt jaunas iespējas ārzemēs. Nodarbinātības aģentūras viņai nodrošināja stabilu atalgojumu, kas pārsniedz 11 eiro stundā, taču ceļš uz šīm jaunajām perspektīvām nebija bez grūtībām – Jūlijas bērni palika Latvijā.

Ir svarīgi atzīt, ka minimālā alga Nīderlandē ir ievērojami augsta – 1995 eiro mēnesī. Ņemot to vērā, Nīderlandes uzņēmumi ir sākuši aktīvi meklēt darbaspēku no Latvijas, publicējot darba piedāvājumus dažādās nodarbinātības vietnēs un sadarbojoties ar Rīgā bāzētām aģentūrām, kas specializējas Nīderlandes darba iespējās.

Neskatoties uz to, stāstījums uzņem tumšus pagriezienus dzirdot stāstus no citiem prom braucējiem. Sieviete Dzintra uzsver, ka viņa var gūt salīdzināmus ienākumus ar to, ko nopelnītu Latvijā divu nedēļu laikā, Latvijā būtu mēnesi vai vairāk. Viņa norāda, ka ir iespējams nopelnīt aptuveni 2000 eiro mēnesī. Dzintra iepriekš strādāja dārzkopības siltumnīcā Nīderlandē, bet kopš tā laika viņa ir pārgājusi darbā siera fabrikā.

Lai gan viņa atzīst, ka nav sajūsmā par aiziešanu no valsts, Nīderlandes apstākļi ir pārāki par Latvijas apstākļiem. Latvijā ierasts, ka algas nav lielākas par 400 eiro, un attieksme pret strādājošajiem nav tik draudzīga.

Rezultātā daudzas personas izvēlas emigrēt ar nodarbinātības aģentūru starpniecību, kas nodrošina kopīgu mājokli par 400 eiro katru mēnesi, kas palīdz samazināt uzturēšanās izdevumus un atstāj vismaz 1300 eiro pēc šo izmaksu segšanas.

You may also like...