“Sadales Tīkls” negaidīti paziņojis priecīgus jaunumus tūkstošiem iedzīvotāju visā Latvijā

“Sadales tīkls” nupat informēja Latvijas sabiedrību par izcilām ziņām, kas radīja lielas gandarījuma sajūtas simtiem un pat tūkstošiem cilvēku, un tas ir ieguvis pozitīvu cilvēku atbalstu. Jēdziens “Sadales tīkls” attiecas uz sistēmu, kas nodrošina produktu un pakalpojumu piegādi no piegādātāja līdz gala patērētājam, un tajā ietilpst visi kanāli, metodes un starpnieki, kas iesaistīti šajā procesā, lai produkti vai pakalpojumi nonāktu saviem galamērķiem.

“Sadales tīkls” ir atbildīgs par elektrotīkla uzturēšanu un attīstību, jaunu pieslēgumu izveidi un enerģijas patēriņa uzraudzību. Turklāt tas aktīvi piedalās nozares politikas un normatīvo dokumentu izstrādē. Organizācija ir arī atbildīga par informācijas apmaiņu par enerģētikas jautājumiem ar sabiedrību. 2020. gadā tās elektroenerģijas sadales līniju kopgarums bija 92 958 kilometri, kas ir divreiz vairāk par Zemes apkārtmēru pie ekvatora.

“Sadales tīkls” atkarīgs no iekārtām ar zemu spriegumu, īpaši 0,4 kV, un vidējo spriegumu, kas svārstās no 6-20 kV, lai nodrošinātu izplatīšanas pakalpojumus. Vidējā sprieguma 6-20 kV tīkls veido apmēram trešdaļu no sadales sistēmas, kas ir 35 579 kilometri, un zemsprieguma 0,4 kV tīkls veido pārējās divas trešdaļas, kas ir apmēram 57 380 kilometri.

Nesen “Sadales tīkls” dalījās ar aizraujošiem ziņojumiem, kas ietekmēs daudzus Latvijas iedzīvotājus, jo viņiem būs pieejami izdevīgi pakalpojumi. Tomēr vēl nav skaidrs, kuras personu grupas tiks ietekmētas ar šīm izmaiņām.

“Sadales tīkla” valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons atklāja, ka kopš maija elektroenerģijas pieslēguma jaudu samazinājušas vairāk nekā 28 000 mājas Latvijā. Viņš uzsvēra, ka mājsaimniecības aktīvi izmanto uzņēmuma “Īpašais” tarifu, kas paredz minimālu patēriņu noteiktos periodos. Tādā veidā iedzīvotāji varēs ļoti ietaupīt naudu.

Sadales tīkls piedāvā bezmaksas slodzes atjaunošanas pakalpojumu visiem klientiem līdz 2024. gada 30. jūnijam. Sākot ar 1. jūliju, klientiem būs iespēja izvēlēties starp diviem sadales tarifu plāniem: “Pamata” un “Speciālo“. “Pamata” tarifs ir paredzēts regulārai un biežai elektroenerģijas lietošanai, savukārt “Speciālais” tarifs piemērots īpašumiem ar minimālu vai sporādisku patēriņu.

Šajā pēdējā kategorijā ietilpst nekustamie īpašumi, kas tiek pārdoti un dažos periodos paliek neapdzīvoti, kā arī brīvdienu mājas, kurās ir sezonas klusums, vai iestādes, kas darbojas tikai ārpus noslogojuma laika. Šie “Speciālie” tarifi piedāvā zemāku fiksēto tarifu un augstākas mainīgās maksas par patēriņu kilovatstundās.

You may also like...