VID Beidzot vairs neklusē un atklāj cik patiesībā naudas naudas uz konta drīkst saņemt no radiem un paziņām

Šis jautājums noteikti nav jaunums, un visticamāk, jūs jau dzirdējāt par to pirms salīdzinoši neilga laika, kad tika izskatīts priekšlikums ieviest ļoti ierobežotus pārskaitījumu limitus uz bankas kontiem. Iepriekš gāja runa ieviest ap 100 Eiro limitu!

Pašlaik šis priekšlikums joprojām tiek izskatīts, bet ir skaidrs, ka tuvākajā nākotnē notiks ievērojamas izmaiņas, kas ietekmēs ikvienu iedzīvotāju. Šī ideja jau iepriekš raisīja sabiedrības neapmierinātību, jo tā radītu iespēju viegli sekot līdzi visiem finanšu darījumiem. Tomēr ir pienācis laiks rūpīgāk izpētīt šo jautājumu, jo tas skars visus iedzīvotājus.

Valsts ienākumu dienests (VID) ir paziņojis, ka naudas pārskaitījumi ģimenes locekļiem, kuri dzīvo kopā vai ir laulātie, netiks pakļauti ierobežojumiem. Tomēr liela uzmanība tiek pievērsta pārskaitījumiem, kas tiek veikti svešiniekiem vai draugiem, kuri vienkārši dalās izdevumos vai norēķinās starp kontiem. Galvenais jautājums ir par to, cik ierobežoti būs šie darījumi.

Ja draugs segj izmaksas par teātra biļetēm un maltīti, šādi pārskaitījumi netiks apliekami ar nodokļiem. Šajā konkrētajā situācijā šis darījums netiks uzskatīts par nodokļiem apliekamu.

Lasi vēl : Paziņots, cik strauji patiesībā sagaidīsim pirmos pamatīgos sniegputeņus un kārtīgu aukstumu 

Saskaņā ar civiltiesībām, dāvanas no fiziskām personām, kas nav saistītas trešajā radniecības pakāpē un nav laulātie, nav pakļautas nodokļiem, ja to kopējā vērtība nepārsniedz 1425 eiro gadā. Tomēr pat šajā gadījumā ir vēl daudz jāņem vērā.

Naudas pārvedumu jautājums ir sarežģīts un atkarīgs no daudziem faktoriem, tostarp pārveduma rakstura, saņēmēja vai grupas, pārveduma mērķa un iespējamajām juridiskajām vai finansiālajām sekām. Ir ļoti svarīgi risināt šo jautājumu uzmanīgi un būt gataviem izpētīt visas saistītās perspektīvas.

Likumā par naudas pārveduma deklarēšanu ir izņēmums attiecībā uz bankas pārvedumiem svešiniekiem. Šis izņēmums attiecas uz situācijām, kad pārskaitījumi tiek veikti, lai segtu izmaksas saņēmēja izglītībai vai medicīniskajai aprūpei. Tomēr ir būtiski, lai saņēmējs varētu sniegt pierādījumus, ka līdzekļi tiek izlietoti noteiktiem izdevumiem.

You may also like...