Oktobris un Novembris būs pavisam nenormāls! Sinoptiķi jau steidzami iesaka kam steigšus gatavoties!

Sinoptiķi jau nākuši klajā ar paziņojumu par būtiskām laikapstākļu izmaiņām, kas gaidāmas oktobrī un novembrī visā valstī. Speciālisti prognozē, ka šie atlikušie rudens mēneši būs nekas cits kā normāli, un novirzes būs diezgan jūtamas. Faktiski sagaidāms, ka paredzamās anomālijas tagad būs vēl intensīvākas nekā iepriekš prognozēts. Tuvojoties ziemai, ir svarīgi vērīgāk aplūkot, ko tieši mēs varam sagaidīt tuvākajos mēnešos aiz kalniem.

Kā prognozē sinoptiķi, Latvijai līdz rudens noslēgumam atlikuši nepilni divi mēneši. Tas var izklausīties pēc ievērojama laika, bet tā nav. Turklāt jau tagad ir skaidrs, ka šīs pēdējās nedēļas būs netipiskas un savā ziņā nenormālas, skatoties caur klimatisko objektīvu. Jāatzīmē, ka septembris lielākajā daļā apgabalu ir bijis īpaši dīvains un neparasts, un tajā ir negaidīti augsta temperatūra. Siltums saglabājās vairākas dienas, sasniedzot temperatūru, kas parasti ir novērojama tikai vasarā. Paliek jautājums: kas tādā gadījumā notiks jau drīzumā?

Pieņemot, ka sākotnējie dati ir pareizi, visticamāk, konkrētais scenārijs izpaudīsies pirms rudens beigām. Šis scenārijs jau ir acīmredzams un nozīmē, ka turpmākie notikumi var būtiski ietekmēt laikapstākļus, ko mēs jau sen esam paredzējuši. Pirms vairākām nedēļām meteorologi prognozēja, ka oktobris ievērojami atšķirsies no tā tipiskā modeļa.

Pēc Tiča teiktā, līdz oktobrim visa valsts var prognozēt par grādu virs vidējās normas. Tomēr pārmaiņu temps ir bijis tik straujš, ka analītiķi norāda, ka šī novirze var būt izteiktāka, nekā gaidīts. Pamatojoties uz septembrī novērotajiem laikapstākļiem, ir iespējama temperatūras paaugstināšanās par 3-4 grādiem, kas ir šķietami neticams scenārijs dažas nedēļas iepriekš.

Lasi vēl : Tiek paziņots noklusētais: Atklātība nonāk Justīnes pamātes teiktais ko viņa kliedza brīdi pirms aizturēšanas

Gaidāmajā oktobrī visā valstī gaidāms ievērojams sausums. Paredzams, ka šī sausuma rezultātā parastais nokrišņu daudzums samazināsies par aptuveni 20%. Tā rezultātā mums vajadzētu paredzēt ievērojamu karstuma vilni, kas šajā gadalaikā ir netipisks mūsu klimatam.

Gaidāmākie brīnumi notiks novembrī. Pēc laikapstākļu ekspertu domām, šis būs īpaši nepatīkams rudens mēnesis, kurā gandrīz katru dienu būs apmācies un vēss. Gaidāmi nepārtraukti nokrišņi, kas laika gaitā pāries no lietus uz sniegu.

You may also like...