Šodien paziņots, ka lielai daļai iedzīvotāju beidzot izmaksās milzīgu pabalstu: 60% apmērā!

Attiecīgā grupa ir oficiāli pasludināta par tiesībām saņemt pabalstus, sākot no oktobra, un paredzamā kompensācijas likme ir 60%. Saskaņā ar Eiropas Padomes 2008. gada noteikumiem visās dalībvalstīs ir jāuzrāda noteikta informācija par monētu kalšanu. Šī informācija ietver izdošanas gadu, katras valsts graviera iniciāļus un 12 zvaigžņu attēlojumu. Turklāt uz jaunajām monētām ir jābūt norādītam valsts nosaukumam vai saīsinājumam, kā arī jāizvairās no valūtas nosaukuma vai nominālvērtības atkārtošanas latīņu alfabētā.

Lielākā daļa valstu ievēro noteiktās vadlīnijas, taču ir arī izņēmumi. Vācija, Grieķija un Austrija ir izvēlējušās atkāpties no normas un atsevišķi noteikt šī monētas aspekta dizaina elementus. Turklāt lentes konfigurāciju uz 2 eiro monētas nosaka ražotāja valsts. Standarta eiro monētas parasti nav modificējamas, ar diviem izņēmumiem. Pirmā ir valsts galvas maiņa, īpaši monarhijās, kur monarhs ir attēlots uz monētas. Tagad ir pienācis laiks ieplānot tikšanos ar pašu direktoru, kurš pēc tam saņems pašreizējos līdzekļus

Ministru prezidente Evika Siliņa pēc koalīcijas sēdes nāca klajā ar paziņojumu, ka noteiktiem kritērijiem atbilstošās mājsaimniecības pabalstu saņems no oktobra līdz gada beigām. Tika izstrādāta šī pabalsta specifika, sniedzot pārskatāmu izpratni par to, kas šajā laika periodā sagaidāms.

Mēnešos no oktobra līdz kalendārā gada beigām mājsaimniecībām tiek piešķirta kompensācija 60% apmērā no pastāvīgās maksas par elektroenerģiju, sauktu par jaudas abonementu. Jaudas abonementa apmērs tiek aprēķināts, pamatojoties uz “Sadales tīkli” (SA) noteikto tarifu.

Lasi vēl : Tiek paziņots noklusētais: Atklātība nonāk Justīnes pamātes teiktais ko viņa kliedza brīdi pirms aizturēšanas

Pēc koalīcijas sanāksmes ar medijiem uzstājās JV partijas Ministru prezidente Evika Siliņa, ZZS pārstāvis un ekonomikas ministrs Viktors Valainis un P partijas satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Otrdien, 19.septembrī, gaidāmajā valdības sēdē tiks paziņots par ierosinātajiem grozījumiem likumā, kas tiks virzīti izskatīšanai Saeimā. Neskatoties uz to, Siliņa uzsvērusi, ka līdz 1.novembrim attiecīgajām ministrijām ir jāpaziņo savs spriedums par prognozēto ST tarifu paaugstināšanu atsevišķiem nodokļu maksātājiem.

Diskusijā par nākotnes plāniem 2024.gadam izpilddirektors atzina ST tarifu pārskatīšanas iespējas. Tika uzsvērts, ka būtiski ir izskatīt finanšu prognozi kā veidu, kā stāties pretī ievērojamajam tarifu pieaugumam.

Pēc Valaiņa teiktā, elektroenerģijas tarifus ir iespējams pazemināt līdz 1.janvārim, neskatoties uz valdošo pretējo viedokli. Turklāt Siliņa uzsvēra, ka šobrīd pakalpojumus saņem liels lietotāju skaits, kas tiek lēsts no 90 000 līdz 100 000. Turklāt ir pieejamas papildu iespējas, lai palīdzētu segt elektroenerģijas izmaksas.

You may also like...