No “Swedbank” klientu kartēm pazūd nauda: Cilvēki steidzīgi reaģē un steidz no kartēm izņemt naudu ārā

Swedbank klienti piedzīvo ievērojamu naudas līdzekļu zudumu no savām kartēm, jo ​​tie tiek automātiski atskaitīti. Tas ir izraisījis panikas sajūtu starp personām, kuras steidzīgi izņem atlikušos līdzekļus no savām kartēm. Lai gan situācija šķiet satraucoša, banka steidz klientiem apliecināt, ka viss tiek risināts un šobrīd tiek kontrolēts, tāpēc jāuztraucas neesot. 

2023.gada 21.jūnijā tika atklāts, ka Latvijas Swedbank ir noslēgusi vienošanos ar ASV Finanšu departamenta Ārvalstu aktīvu kontroles biroju (OFAC) par bankas pārkāpumiem pret Krimas sankcijām 2015. un 2016.gadā. Līguma ietvaros , banka ir apņēmusies pārskaitīt summu USD 3 430 900 un var saskarties ar iespējamām civiltiesiskām sekām. Jo pārkāpumi bija ļoti lieli.

19. septembrī Igaunijas mediji tika informēti par pieciem neautorizētas naudas izņemšanas gadījumiem no bankas kartēm. Piesakoties tiešsaistes banku portālā, kontu īpašnieki atklāja neparastus darījumus, kuros bija atsauce uz Microsoft, lai gan neviens pirkums nebija autorizēts vai pabeigts.

Četros dažādos gadījumos no mana konta katru reizi ir noskaitīti desmit eiro. Es varu apstiprināt, ka neesmu veicis nekādus darījumus, noklikšķinot uz saitēm, atklājot savas kartes datus vai iegādājoties neko no Microsoft. Turklāt žurnālists ir ziņojis par vairākiem nelielas naudas summas pazušanas gadījumiem.

Lasi vēl : Šī gada ziema liks pamatīgi nobālēt! Sinoptiķi izteikuši baisu prognozi, jau par drīzumā gaidāmo ziemu

Man ir paveicies, ka esmu iesniedzis savu pieteikumu un pirms tā pabeigšanas vēlreiz pārbaudījis, vai nav kļūdu, jo tas ļāva man pamanīt, ka ir atskaitīta nepareiza summa. Es bez kavēšanās ātri sazinājos ar banku un varēju bloķēt savu karti, tādējādi efektīvi novēršot jebkādas papildu krāpnieciskas darbības.

Kā pastāstīja Swedbank Igaunijas sabiedrisko attiecību vadītājs Martins Korvs, noziedznieki izmantoja botu, lai automātiski izveidotu karšu numurus un pēc tam mēģinātu veikt darījumus. Korvs norādīja, ka bankas darbinieki uzbrukuma laikā spējuši veiksmīgi izjaukt vairāk nekā 95% darījumu.

Darījumu ierobežošana, kas izriet no attiecīgā pārdevēja, ir sarežģīts uzdevums tā nozīmīguma un plašās darbības jomas dēļ. Šī problēma rodas tāpēc, ka likumīgie pircēji veic autentiskus darījumus vienlaikus ar nelikumīgiem dalībniekiem.

Ir svarīgi paturēt prātā, ka krāpšana internetā Latvijā ir patiesa problēma. Līdz ar to visas Latvijas komercbankas regulāri sniedz norādījumus saviem klientiem, kā nodrošināties pret šādām krāpnieciskām darbībām.

You may also like...