Visu Latviju satricina, kas nenormāls: Izrakstīšanās dienā no dzemdību nama – ģimene piedzīvo īstāko murgu

Jaundzimušā ienākšana neapšaubāmi ir viens no nozīmīgākajiem mirkļiem cilvēka dzīvē, tomēr pat tik priecīgus gadījumus var sabojāt mokoši apstākļi. Tā tas ir nākamajā stāstā, kas izceļ līdzīgu situāciju. Tomēr nav iedomājams, ka tik brīnišķīgs notikums varētu pārvērsties par pilnīgu murgu. Diemžēl tā gadījās kādai ģimenei no Latvijas, kur izrakstīšanās diena ģimenes dzīvi pārvērta par elli. Paliek jautājums: kā tas varēja notikt?

Iesākumā jāatzīmē, ka Jolantas meitiņa Emma piedzima 10.augustā, kā jau bija plānots jau labu laiku. Taču Emma ieradās priekšlaicīgi un diemžēl viņu nomocīja smaga infekcija, kuras dēļ viņa pirmo dzīves nedēļu pavadīja Rīgas Dzemdību nama intensīvās terapijas nodaļā. Neskatoties uz to, tika noteikts, ka Emma ārstēsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kas bija īpaši paredzēta viņas aprūpei. Lai gan situācija jau bija sarežģīta, tā ātri pārauga murgā, kas nevienam bērnam nekad nebūtu jāpārdzīvo.

Ģimenei ieteikts ārstēties Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Tomēr viņu vizītes pēdējā diena ātri izvērtās mokošā pieredzē. Tieši brīdī, kad viņi gatavojās pārbaudei, tika atklāts, ka viņu zīdainis lauzis augšdelmu, par ko ziņo “BezTabu”. Tas bija patiesa murga sākums, jo pārbaudījums nebūt nebija beidzies.

Tūlīt Jolanta salīdzināja rentgena uzņēmumus. Pirmajā rentgenā, kas tika veikta pēc viņas bērna piedzimšanas, nekādas manāmas problēmas netika atklātas. Tomēr otrais rentgens, kas tika veikts viņas izrakstīšanas dienā, bija acīmredzami satraucošs pat neapmācītam novērotājam. Jolanta ir neizpratnē, kā tas varēja notikt, taču pēc kāda laika tika izdarīts satraucošs atklājums.

Lasi vēl : Slavenā Didrihsone nupat nonākusi pamatīgās nepatikšanās, kas ar viņu notiks tālāk?

Mātei Jolantai radās aizdomas, ka mediķu neuzmanīga rīcība nodarījusi smago traumu viņas bērnam. Šādas aizdomas radās tieši pirms paredzētās izrakstīšanas. “Man kā mātei ir jāsaprot, kas noticis. Tas bija ārkārtīgi negaidīti. Ārstam nebija paskaidrojumu,” sacīja Jolanta.

Darbinieki klusēja, nesniedzot ne paskaidrojumus, ne atvainošanos par notikušo. Rezultātā bērna māte ziņo, ka meitas rokas joprojām nedarbojas pilnībā un būs nepieciešama ilgstoša ārstēšana pie fizioterapeita. Pat mazākais pieskāriens bērna ķermenim ir nežēlīgi sāpīgs, izraisot tūlītējas asaras un padarot viņas apģērbšanu vai izģērbšanu par sarežģītu uzdevumu.

Slimnīca neatzīst nekādu vainu notikušajos notikumos un atzīst, ka dzemdību trauma pirmajās dienās palika nepamanīta. Konkrēto gadījumu izskatīs Veselības inspekcija. Sīkāka informācija atrodama BezTabu sižetā.

You may also like...