Sākot no trešdienas plkst.19.00 un ceturtdienas līdz plkst.5.00, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu par pērkona negaisiem valsts rietumu reģionā. Brīdinājumā norādīts, ka tas radīs ekstremālus laikapstākļus, tostarp spēcīgas vēja brāzmas, kas var sasniegt 20-24 metrus sekundē, lielu nokrišņu daudzumu un, iespējams, pat lielu krusu.

Laika prognozes ceturtdienai prognozē, ka no rietumiem debesis skaidrosies, savukārt austrumu rajonos būs mākoņaini. Pēcpusdienā sagaidāms, ka nokrišņi būs tikai valsts austrumos, atsevišķos rajonos iespējamas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss.

Tiek prognozēts, ka vējš virzīsies no ziemeļu puses, sākot no Kurzemes, un piekrastē brāzmas ar ātrumu 17-22 metri sekundē.

Dienas un nakts garumā gaisa temperatūra saglabāsies +12..+19 grādu robežās.

Rīgā periodiski līs, ko pavadīs arī intensīvs pērkona negaiss. Tomēr līdz ceturtdienas pēcpusdienai laiks skaidrosies. No rīta gaidāms brāzmains vējš, kas brāzmās līdz 20 metriem sekundē pūtīs no ziemeļu puses. Temperatūra visas dienas garumā gaidāma +15..+17 grādu robežās.